گارد دهانی آندوسکوپی
گارد دهانی آندوسکوپی یکبار مصرف چیست؟
از حدود سال 1940 میلادی و شروع گسترده درون بینی با آندوسکوپهای انعطافپذیر، یکی از نکاتی که همیشه مورد توجه بوده است، واکنش غیرارادی بیمار در هنگام عبور لوله آندوسکوپی از ناحیه حلق وی بوده است که به آن گازگرفتگی لوله مریض نیز میگویند.
از همان ابتدا راهکارهایی مشابه روشهای امروزی پیشنهاد شد. قراردادن تکه چوبی ماشین کاری شده با سوراخی در میان آن و یا نصب گیرههایی فلزی و قابل تنظیم در بین دندانهای بیمار روشهای قدیمی و منسوخ شدهایست که ظاهراً کاربرد زیادی داشته است.
با گذشت زمان و تغییرات در طراحی آندوسکوپها و به طبع آن ساخت گاردهای دهانی دائمی از جنس پلاستیک و یا لاستیک تغییرات چشمگیری در طراحی این ابزار به وجود آورد تا اینکه امروزه جهت جلوگیری از انتقال بیماری و ایجاد شرایط مطلوبتر در فرآیند آندوسکوپی، گارد دهانی یکبار مصرف آندوسکوپی طراحی و ساخته شده و جایگزین مناسبی برای گارد دهانی دائمی گردیده است و هر روزه طراحان سعی در بهبود عملکرد آن دارند. اکثر مصرفکنندگان، گارد دهانی یکبار مصرف را کالایی جهت سهولت در انجام عمل آندوسکوپی، جلوگیری از صدمات احتمالی به لوله بیمار در آندوسکوپ و عدم انتقال بیماری بین بیماران میدانند که بسیار درست است اما گارد دهانی یکبار مصرف آندوسکوپی کاربردهای منحصر به فردی دارد که برخی از آن ها از چشم ما دور ماندهاند. در زیر به اختصار به برخی از مهمترین آن ها اشاره میکنیم.
کاربرد های گارد دهانی یکبار مصرف آندوسکوپی
1- گارد دهانی یکبار مصرف به غیر از عبور دادن لوله بیمار باید از دندان و فک بیمار نیز مراقبت کند.
طراحی گارد دهانی یکبار مصرف آندوسکوپی باید به گونهای باشد که در هنگام واکنش بیمار به عبور لوله آندوسکوپی، صدمهای به دندان، لثه و لب بیمار وارد نکند.
بنابراین انتخاب مواد اولیه مناسب جهت ساخت آن بسیار مهم بوده و انعطافپذیری آن در مقابل فشار بالا و غیر قابل کنترل فک و دندان بیمار بسیار حائز اهمیت است.
در بعضی از گاردهای دهانی یکبار مصرف غیراستاندارد و ارزان قیمت استفاده از مواد اولیه نامناسب و غیربهداشتی و همچنین در بعضی از موارد استفاده از مواد بازیافتی که ظاهری گول زننده دارند را شاهد بودهایم که به غیر از احتمال انتقال بیماری، خطرات غیرقابل جبران و یا هزینههای گزافی را به مراکز و تجهیزات آن ها تحمیل کردهاند.
2- حفظ شکل آناتومی دهان بیمار در مواردی که فک بیمار بر روی هم نمینشیند و به اصلاح فک پایین کوچکتر یا بزرگتر از فک بالا باشد و یا بیمارانی که دارای انحراف فک هستند، گارد دهانی یکبار مصرف باید قادر به حفظ آناتومی دهان و فک بیمار باشد که در طراحیهای حرفهای به این موارد بسیار جدی توجه میشود.
3- شرایط ایستایی قطعه گارد دهانی یکبار مصرف برروی صورت و دهان بیمار شکل بیرونی گارد دهانی باید به نحوی ساخته شود که قوسهای صورت بیمار که اغلب به علتهای مختلف مانند کوچکی صورت، چاقی و لاغری و همچنین پایین بودن سن و کوچکی جمجمه و یا حتی اختلالات نادر مفصل گیجگاهی فکی (آرتریت) که سبب باز نشدن فکها و دهان میشود را به راحتی پوشش دهد. بنابراین شکل بیرونی باید به نحوی باشدکه از آزار و اذیت بیمار بکاهد و به اصطلاح به راحتی بر روی صورت بیمار قرار گیرد.
4- حفظ سلامت لوله بیمار آندوسکوپ و لاستیک انتهایی در هنگام عبور از درون حفره قطعه گارد دهانی یکبار مصرف
لوله بیمار آندوسکوپهای انعطافپذیر برای نرمی و انعطافپذیری از مواد مخصوص و جداگانهای ساخته میشوند. پوشش خارجی آن باید دارای شرایطی خاص باشد تا از انتقال بیماری و صدمه زدن به سطح داخلی مجاری گوارش (فوقانی) جلوگیری کند و همچنین انعطافپذیری خود را حفظ کند و به راحتی بر روی سطوح داخلی مجرای گوارشی بلغزد و پیش رود.
از سوی دیگر قطعه لاستیک انتهایی که اغلب از مواد نرم و انعطاف پذیر و کشسان در ساخت آن استفاده میشود (Rubber – Silicon – Viton) بسیار نازک بوده و به راحتی قابلیت سوراخ شدن و یا پاره شدن را دارد. البته باید به این نکته توجه شود که برای حفظ سلامت و بهبود عملکرد این قطعات دارای استانداردهایی هستند که باید به پیشنهادات و نکات کمپانی سازنده توجه ویژه شود.
یکی از مواردی که سبب خرابی و عدم سلامت قطعات فوقالذکر میشود، لبهها و تیزیهای داخلی و خارجی گارد دهانی یکبار مصرف آندوسکوپی است. در هنگام تولید این قطعات، نقاط اتصال قالبهای ارزان قیمت و غیرحرفهای بر روی هم قرار نمیگیرند و یا در اثر تزریق تعداد بالای قطعه له شدگی و یا دفرمگی در قالب آنها به وجود میآید که باعث ایجاد اینگونه زوائد میگردد.
حال عبور لوله بیمار از درون آنها و سایش لوله بر روی دیواره حفره گارد دهانی سبب
ایجاد خطوط و خراشیدگیهای متعدد میشود. این خطوط اغلب از طول 40 سانتیمتری قطعه لوله بیمار شروع شده و تا 70 سانتیمتری ادامه مییابد و سبب کدری (تاری) سطوح و ایجاد سطح غیرشفاف میشود که محل مناسبی جهت ایجاد رسوب مواد و بخصوص رسوبات مواد ضدعفونی مانند آلدئیدها شده و محل مناسبی جهت حضور انواع بیماریها و به طبع آن انتقال آنهاست.
حال باید به یک نکته دیگر توجه کرد که هزینه ترمیم و تعویض قطعات فوقالذکر و مشکلات دیگری که ایجاد میکند بسیار بالا بوده و از نظر اقتصادی باید به آن توجه ویژه داشت.
گارد دهانی آندوسکوپ
شرکت مهندسی پزشکی لوتوس طب پارسیان با در نظر گرفتن موارد فوقالذکر و صرف هزینه و زمان بسیار جهت تحقیق و طراحیهای متعدد و همچنین نظرخواهی از اساتید و کارکنان و همکاری با کارشناسان مراکز متعدد تخصصی گوارش و کبد توانسته است گارد دهانی یکبار مصرف آندوسکوپی متفاوتی تولید کند که در آن تمام نکات ذکر شده در نظر گرفته شده است.
- لبه ها و کانال عبوری نرم و بدون هیچگونه زائده و زبری
- سازگار با آناتومی دهان و محافظت از دندانها
- تولیدشده با مواد اولیه مورد تایید جهت مصارف پزشکی و همچنین انعطافپذیری بیشتر
- دارای شیارهای مناسب در کانال عبوری جهت مانور بهتر لوله بیمار در دهان
- طراحی ساده و کم حجم
- ایجاد شرایط ویژه در طراحی و بستهبندی جهت بهبود در اتصال کش نگهدارنده و جداسازی سریع آن
- اخذ استاندارد ISO13485 دو کیفیت محصول
- گندزدایی و ضدعفونی قبل از بستهبندی (تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر گندزدایی و ضدعفونی از سوی تولیدکنندگان اعلام نشده است)
- کیفیت برتر در بستهبندی و کاهش آلودگی در حمل و نقل و انبارش.
تجربه های ارزشمند متخصصین شرکت لوتوس در زمینه تعمیرات دستگاه های آندوسکوپ و نگاه پرسشگرانه به منظور کشف عوامل اصلی خرابی این تجهیزات ، مهم ترین عوامل مشوق این شرکت در طراحی و ساخت گارد دهانی آندوسکوپی بوده اند. چرا که بخش قابل توجهی از دستگاه های آندوسکوپی که به منظور تعویض لوله بیمار به این شرکت ارسال می شوند و یا خرابی ناشی از استفاده از گاردهای دهانی غیراستاندار می باشند. لذا این شرکت اقدام به طراحی و ساخت دهانی های استاندارد و با کیفیت و سازگار با سطح لوله بیمار نموده است.
قیمت گارد دهانی آندوسکوپی
جهت اطلاع از لیست قیمتها با کارشناسان لوتوس طب لطفا تماس بگیرید.